INGREDIENTE
250 g de unt
300 g de faina
350 g zahar
500 g de dovleac
4 lingurite scortisoara
4 lingurite esenta de vanilie
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonate de sodium
1 ligurita nucsoara
250 g faina alba
150 g miez de nuca dat prin rasnita
200 g stafide
100 g unt de masa, preferabil nesarat
500 g zahar pudra
5 linguri lapte dulce
MOD DE PREPARARE
Intr-un castron se bate bine untul de masa cu faina, zaharul, dovleacul ras si ouale batute bine
Se adauga in ploaie bicarbonatul, praful de scortisoara, praful de copt, nuscoara rasa si esenta de vanilie. Amestecati bine.
Se adauga faina alba, nucile date prin rasnita si stafidele rehidratate.
Intr-o tava de copt unsa cu ulei se toarna din aluat, formand prajiturele, cu spatiu de 4-5 cm intre ele, pt cand vor creste, lasand tava in cuptor 10-12 minute, pana se rumenesc.
Se scot pe o alta tava si se orneaza cu amestecul rezultata din zaharul pudra, esenta de vanilie, untul topit la foc si laptele dulce.
Tips:
Se serveste rece, cu ceai de fructe sau ceai negru.
250 g de unt
300 g de faina
350 g zahar
500 g de dovleac
4 lingurite scortisoara
4 lingurite esenta de vanilie
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonate de sodium
1 ligurita nucsoara
250 g faina alba
150 g miez de nuca dat prin rasnita
200 g stafide
100 g unt de masa, preferabil nesarat
500 g zahar pudra
5 linguri lapte dulce
MOD DE PREPARARE
Intr-un castron se bate bine untul de masa cu faina, zaharul, dovleacul ras si ouale batute bine
Se adauga in ploaie bicarbonatul, praful de scortisoara, praful de copt, nuscoara rasa si esenta de vanilie. Amestecati bine.
Se adauga faina alba, nucile date prin rasnita si stafidele rehidratate.
Intr-o tava de copt unsa cu ulei se toarna din aluat, formand prajiturele, cu spatiu de 4-5 cm intre ele, pt cand vor creste, lasand tava in cuptor 10-12 minute, pana se rumenesc.
Se scot pe o alta tava si se orneaza cu amestecul rezultata din zaharul pudra, esenta de vanilie, untul topit la foc si laptele dulce.
Tips:
Se serveste rece, cu ceai de fructe sau ceai negru.