4Tuning
Filme
Scurt Metraje
Stiri Online
Anunturi de la forum
Cautare
Sustine-ne
Contact
Regulament
Editare profil
Mesajele proprii
Seriale
Prajitura cu nuca

Conectare

Mi-am uitat parola


Prajitura cu nuca R0Y0A
Fa-ti cont logheaza-te si posteaza ... Poti raspunde la orice subiect doresti cu contul tau official !
Vrei sa dezbati, ai o problema poti deschide un topic nou !
CONECTEAZA-TE PENTRU A DISPAREA ACEST MESAJ !!!
INREGISTREAZA-TE sau CONECTEAZA-TE
X


Prajitura cu nuca 555015_476819839039988_1523718949_n
Prajitura cu nuca Befunk11



მჯηηηηη -™


Membru mediu
Membru mediu
6 albusuri
200 g nuci macinate fin
200 g zahar tos
100 g faina
150 g unt
zeama de la o lamaie, coaja de lamaie rasa fin
1 lingura rom sau esenta de rom
gem (acrisor) sau marmelada de caise
Pentru glazura:
6 galbenusuri
140 g zahar pudra
1 lingura zeama de lamaie
2 plicuri zahar vanilinat
1 lingura nuci taiate cu cutitul
Mod de preparare:
Pentru blat:
Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul tos deodata si zeama de lamaie. Albusurile se bat in continuare pana se intaresc din nou.
Se adauga faina amestecata cu nucile macinate, un varf de cutit de sare, putina coaja de lamaie si untul topit, dar rece, toate deodata. Se amesteca usor.
Compozitia se pune in tava tapetata cu unt si faina, in grosime de 2cm.
Se coace in cuptor (incins in prealabil) la 180 grade C, timp de 30 min. Nu se deschide cuptorul primele 15 min.
Cand este gata, se scoate din cuptor si se stropeste cu rom si se unge cu marmelada sau gem acrisor. Dupa se ce raceste se toarna glazura.
Pentru glazura se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, zaharul vanilat si cu zeama de lamaie pana capata consistenta unei smantani. Se intinde peste marmelada cu cutitul si se presara nucile taiate. Nu se da la cuptor, se lasa sa se usuce pana a doua zi.

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

http://www.hitwebcounter.com/htmltutorial.php
WebPage Visits 11.13.2017