INGREDIENTE
Pentru tarta:
jumatate ceasca unt de masa, nesarat, topit
1/3 ceasca zahar tos brun
un varf de cutit de sare
o ceasca si 1/4 faina alba
2 lingurite esenta de migdale
Pentru crema:
piersici dintr-un borcan de compot, fara samburi
jumatate ceasca zahar tos alb
o ceasca frisca tare
1 lingura faina alba
2 linguri fulgi de migdale
1 ou
MOD DE PREPARARE
Se amesteca bine zaharul brun cu untul topit si apoi se adauga si faina alba si esenta de migdale..
Se amesteca foarte bine si se obtine un aluat ca de gogoasa, insa mai moale.
Se pune aluatul intr-o forma de tarta unsa si tapetata apoi cu faina si se preseaza bine cu degetele, pentru a lua forma tartei.
Se coace apoi la foc mediu 15 minute, pana devine aurie.
Se amesteca bine zaharul alb cu oul, faina si cu frisca si se toarna peste tarta, apoi se adauga piersicile taiate felii medii, in forma de floare.
Se presara deasupra fulgii de migdale.
Se mai da la cuptor timp de 30 de minute.
Tips:
Se serveste rece, cu frisca deasupra.
Pentru tarta:
jumatate ceasca unt de masa, nesarat, topit
1/3 ceasca zahar tos brun
un varf de cutit de sare
o ceasca si 1/4 faina alba
2 lingurite esenta de migdale
Pentru crema:
piersici dintr-un borcan de compot, fara samburi
jumatate ceasca zahar tos alb
o ceasca frisca tare
1 lingura faina alba
2 linguri fulgi de migdale
1 ou
MOD DE PREPARARE
Se amesteca bine zaharul brun cu untul topit si apoi se adauga si faina alba si esenta de migdale..
Se amesteca foarte bine si se obtine un aluat ca de gogoasa, insa mai moale.
Se pune aluatul intr-o forma de tarta unsa si tapetata apoi cu faina si se preseaza bine cu degetele, pentru a lua forma tartei.
Se coace apoi la foc mediu 15 minute, pana devine aurie.
Se amesteca bine zaharul alb cu oul, faina si cu frisca si se toarna peste tarta, apoi se adauga piersicile taiate felii medii, in forma de floare.
Se presara deasupra fulgii de migdale.
Se mai da la cuptor timp de 30 de minute.
Tips:
Se serveste rece, cu frisca deasupra.