INGREDIENTE
Pentru aluat:
400 gr unt de masa
200 gr zahar tos
un varf de cutit de sare
2 oua mari
600 gr faina alba
Pentru umplutura:
8 mere
250 gr seminte de mac
8 linguri de zahar
800 gr smantana slaba
2 oua
8 linguri dulceata de mure (sau alt fruct de padure)
MOD DE PREPARARE
Se amesteca untul, ouale, zaharul si sarea, iar dupa omogenizare se adauga faina, pana se face un aluat gras, peste care se pune folie si care se da apoi la rece, in frigider, 1 ora.
Se amesteca smantana cu ouale, cu zaharul si cu macul si s elasa 20 de minute.
Se unge o tava cu unt, se aseaza aluatul, se pune un strat de umplutura peste el, iar deasupra merele, curatate de coaja, seminte, cotor si taiate in felii subtiri.
Se da tava la cuptor 45 de minute apoi se scoate si se pune deasupra un strat generos de dulceata de mure usor incalzita, pt a fi usor de intins.
Tips:
Se serveste de abia dupa ce s-a racuit complet, alaturi de un ceai negru.
Pentru aluat:
400 gr unt de masa
200 gr zahar tos
un varf de cutit de sare
2 oua mari
600 gr faina alba
Pentru umplutura:
8 mere
250 gr seminte de mac
8 linguri de zahar
800 gr smantana slaba
2 oua
8 linguri dulceata de mure (sau alt fruct de padure)
MOD DE PREPARARE
Se amesteca untul, ouale, zaharul si sarea, iar dupa omogenizare se adauga faina, pana se face un aluat gras, peste care se pune folie si care se da apoi la rece, in frigider, 1 ora.
Se amesteca smantana cu ouale, cu zaharul si cu macul si s elasa 20 de minute.
Se unge o tava cu unt, se aseaza aluatul, se pune un strat de umplutura peste el, iar deasupra merele, curatate de coaja, seminte, cotor si taiate in felii subtiri.
Se da tava la cuptor 45 de minute apoi se scoate si se pune deasupra un strat generos de dulceata de mure usor incalzita, pt a fi usor de intins.
Tips:
Se serveste de abia dupa ce s-a racuit complet, alaturi de un ceai negru.