[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ingrediente
Preparare
Ingrediente
- 150 ml apă
- 400 gr zahăr
- 100 gr unt topit și răcit
- 250 gr lapte praf (neîndulcit)
- 50 gr cacao
- 1 esență vanile (sau 1 esență rom)
- Alune de pădure (sau alune, nuci puțin prăjite, migdale, stafide etc.)
Preparare
- Laptele praf îl amestecăm cu cacaoa și eventula îl puteți cerne ca să fie mai fin.
- Punem apă la fiert cu zahărul. Amestecăm până se dizolvă zahărul. Când începe să fiarbă siropul va face o spumă albă. Din acest moment în funcție de cât fierbeți siropul așa va ieși ciocolata. Dacă o vreți mai moale și „cauciucoasa” faceți un sirop subțirel. Dacă vreți o ciocolată fărâmicioasă faceți un sirop gros, ca mierea aproape. Ca să vedeți cum e siropul luați cu o linguriță și treceți cu degetul pe spatele ei. Veți simți cât de lipicios e și care e consistența.
- Când siropul e gata, stingem focul și adăugăm laptele praf în câteva tranșe, până se omogenizează bine. Adăugăm untul și esența și amestecăm bine.
- Punem repede compoziția într-o tavă unsă cu unt și o nivelăm cu dosul unei linguri pe care o înmuiem frecvent în apă rece, apoi presărăm deasupra alunele. Să le apăsați, să intre bine în ciocolată.
- După ce s-a răcit dați la frigider până se întărește. Dacă ați făcut siropul subțire va trebui să o lăsați peste noapte să se întărească, dacă însă ați făcut siropul gros va dura doar 2-3 ore până să o puteți tăia.
Ultima editare efectuata de catre tmfdbx in Joi Feb 09, 2012 1:38 am, editata de 1 ori