INGREDIENTE
400 gr zahar
4 oua
1 pahar si jumatate faina alba
1 pahar mediu lapte dulce
1 pachet praf de copt
200 gr unt de masa/margarina
100 gr cacao pudra
50 gr nuci
inghetata de vanilie
1 praf de sare, ciocolata neagra
MOD DE PREPARARE
Intr-o cratita medie se amesteca laptele, untul, zaharul si praful de cacao, la bain marie, amestecand mereu cu o lingura de lemn.
Dupa ce clocoteste si compozitia se ingroasa ca o smantana se da vasul de-o parte pana se raceste .
Dupa ce compozitia s-a racit se adauga galbenusurile, praful de copt dizolvat in putin lapte, nucile sfaramate, apoi treptat faina si albusurile spuma.
Se toarna compozitia intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor la foc mediu 30 min (in functie de puterea cuptorului, se face testul cu scobitoarea), insa fara sa se usuce.
Se taie checul in 3 straturi, fiecare strat se acopera cu inghetata, se intinde uniform cu latura unui cutit, se lasa la racit la frigider si inainte de servire se rade ciocolata neagra deasupra sau se face o glazura de ciocolata.
Tips:
Se scoate din frigider doar cu 2-3 minute inainte de servire.
400 gr zahar
4 oua
1 pahar si jumatate faina alba
1 pahar mediu lapte dulce
1 pachet praf de copt
200 gr unt de masa/margarina
100 gr cacao pudra
50 gr nuci
inghetata de vanilie
1 praf de sare, ciocolata neagra
MOD DE PREPARARE
Intr-o cratita medie se amesteca laptele, untul, zaharul si praful de cacao, la bain marie, amestecand mereu cu o lingura de lemn.
Dupa ce clocoteste si compozitia se ingroasa ca o smantana se da vasul de-o parte pana se raceste .
Dupa ce compozitia s-a racit se adauga galbenusurile, praful de copt dizolvat in putin lapte, nucile sfaramate, apoi treptat faina si albusurile spuma.
Se toarna compozitia intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor la foc mediu 30 min (in functie de puterea cuptorului, se face testul cu scobitoarea), insa fara sa se usuce.
Se taie checul in 3 straturi, fiecare strat se acopera cu inghetata, se intinde uniform cu latura unui cutit, se lasa la racit la frigider si inainte de servire se rade ciocolata neagra deasupra sau se face o glazura de ciocolata.
Tips:
Se scoate din frigider doar cu 2-3 minute inainte de servire.