Timp de preparare:
1 ora (complexitate ridicata)
Ingrediente:
Blat: 3 galbenusuri, 5 albusuri, 250g unt, 250g zahar, 1 lingurita cafea macinata, 4 lingurite cacao, 400g faina, 2 lingurite praf de copt, 1 lingurita esenta de rom. Crema:4 galbenusuri, 200g zahar, 1 lingurita cacao, 1 lingurita cafea macinata, 1 lingurita esenta de rom, 20g nuca macinata.
Mod de preparare:
Se amesteca untul cu zaharul pana devine spuma, apoi se adauga ouale batute spuma si esenta de rom. Se omogenizeaza compozitia, amestecand totul cu telul. Se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se pune blatul la copt, in cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumeneste pe deasupra. Pentru crema, in afara de nuca macinata, se pun toate celalalte ingrediente intr-un vas si se fierb la un foc potrivit, 5-10 minute, amestecand din cand in cand. Se ia vasul de pe foc si se adauga nuca macinata. Pentru a finisa prajitura, se intinde uniform crema calduta deasupra prajiturii, ca glazura. Dupa gust, se poate orna cu frisca.
1 ora (complexitate ridicata)
Ingrediente:
Blat: 3 galbenusuri, 5 albusuri, 250g unt, 250g zahar, 1 lingurita cafea macinata, 4 lingurite cacao, 400g faina, 2 lingurite praf de copt, 1 lingurita esenta de rom. Crema:4 galbenusuri, 200g zahar, 1 lingurita cacao, 1 lingurita cafea macinata, 1 lingurita esenta de rom, 20g nuca macinata.
Mod de preparare:
Se amesteca untul cu zaharul pana devine spuma, apoi se adauga ouale batute spuma si esenta de rom. Se omogenizeaza compozitia, amestecand totul cu telul. Se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se pune blatul la copt, in cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumeneste pe deasupra. Pentru crema, in afara de nuca macinata, se pun toate celalalte ingrediente intr-un vas si se fierb la un foc potrivit, 5-10 minute, amestecand din cand in cand. Se ia vasul de pe foc si se adauga nuca macinata. Pentru a finisa prajitura, se intinde uniform crema calduta deasupra prajiturii, ca glazura. Dupa gust, se poate orna cu frisca.