INGREDIENTE
Pentru blat:
- 115 gr. unt de masa
- 160 gr. Faina
- 50 gr. Zahar
- 1 praf de sare
Pentru umplutura:
- sucul a 2 lamai
- 2-3 lingurite de coaja rasa de lamaie
- 200g capsune
- 4 oua
- 230 gr. Zahar
- 30 gr. Faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1 praf sare
MOD DE PREPARARE
- Se freaca foarte bine untul cu zaharul pana devine pufos, apoi se adauga faina si sarea, framantandu-se cu mixerul pana incepe sa se faramiteze, apoi se formeaza un aluat cu mana.
- Se ia o tava patrata si se unge bine cu unt, iar in ea se pune aluatul, intinzandu-l bine sa acopere toate marginile.
- Se da la cuptor 10 minute tava, pana se desprind marginile aluatului.
- Capsunele se spala, se indeparteaza coditele, apoi se paseaza bine, adaugand sucul celor 2 lamai si ouale, apoi faina cu praful de copt.
- Se toarna compozitia peste blatul cald din tava si se reintroduce tava la cuptor, pentru 30 de minute, la foc potrivit.
Pentru blat:
- 115 gr. unt de masa
- 160 gr. Faina
- 50 gr. Zahar
- 1 praf de sare
Pentru umplutura:
- sucul a 2 lamai
- 2-3 lingurite de coaja rasa de lamaie
- 200g capsune
- 4 oua
- 230 gr. Zahar
- 30 gr. Faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1 praf sare
MOD DE PREPARARE
- Se freaca foarte bine untul cu zaharul pana devine pufos, apoi se adauga faina si sarea, framantandu-se cu mixerul pana incepe sa se faramiteze, apoi se formeaza un aluat cu mana.
- Se ia o tava patrata si se unge bine cu unt, iar in ea se pune aluatul, intinzandu-l bine sa acopere toate marginile.
- Se da la cuptor 10 minute tava, pana se desprind marginile aluatului.
- Capsunele se spala, se indeparteaza coditele, apoi se paseaza bine, adaugand sucul celor 2 lamai si ouale, apoi faina cu praful de copt.
- Se toarna compozitia peste blatul cald din tava si se reintroduce tava la cuptor, pentru 30 de minute, la foc potrivit.