Ingrediente:
faina 400 gr.
lapte 200 ml.
doua galbenusuri
jumatate de cubulet de drojdie
trei linguri de zahar
unt 150 gr.
un pliculet cu zahar vanilat
cirese 1kg.
o lingura de pesmet
doua linguri cu miere de albine
nuci macinate 150 gr.
doua linguri de lapte
un ou
1lg. zahar pudra
Mod de preparare:
Dizolvati drojdia in doua linguri de lapte caldut impreuna cu o lingurita de zahar. Frecati galbenusurile cu restul de zahar, zaharul vanilat si 80 de grame de unt. Amestecati cu faina, laptele caldut si drojdia si framantati-le. Acoperiti cu un servet de bucatarie si lasati la dospit 30 min. Spalati ciresele, curatati-le de samburi si lasati-le la scurs. Amestecati mierea de albine cu doua linguri de lapte si 100 de grame de nuci macinate. Impartiti aluatul in doua. Intindeti cate o foaie subtire , de 3-4 mm. pe care o ungeti cu unt si miere cu nuca. Presarati-o apoi cu ciresele date prin pesmet si se ruleaza. Asezati placintele intr-o tava cu unt si ungeti-le cu ou. Presarati restul de nuci macinate si coaceti-le in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit , aprox. 40 de min. Inainte sa o serviti, pudrati-o cu zahar. Enjoy!
faina 400 gr.
lapte 200 ml.
doua galbenusuri
jumatate de cubulet de drojdie
trei linguri de zahar
unt 150 gr.
un pliculet cu zahar vanilat
cirese 1kg.
o lingura de pesmet
doua linguri cu miere de albine
nuci macinate 150 gr.
doua linguri de lapte
un ou
1lg. zahar pudra
Mod de preparare:
Dizolvati drojdia in doua linguri de lapte caldut impreuna cu o lingurita de zahar. Frecati galbenusurile cu restul de zahar, zaharul vanilat si 80 de grame de unt. Amestecati cu faina, laptele caldut si drojdia si framantati-le. Acoperiti cu un servet de bucatarie si lasati la dospit 30 min. Spalati ciresele, curatati-le de samburi si lasati-le la scurs. Amestecati mierea de albine cu doua linguri de lapte si 100 de grame de nuci macinate. Impartiti aluatul in doua. Intindeti cate o foaie subtire , de 3-4 mm. pe care o ungeti cu unt si miere cu nuca. Presarati-o apoi cu ciresele date prin pesmet si se ruleaza. Asezati placintele intr-o tava cu unt si ungeti-le cu ou. Presarati restul de nuci macinate si coaceti-le in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit , aprox. 40 de min. Inainte sa o serviti, pudrati-o cu zahar. Enjoy!