Ingrediente:
faina 200 gr.
margarina 100 gr.
doua lingurite cu zahar pudra
trei oua
miere
un kg de visine
smantana
Mod de preparare:
Framantati faina, margarina, galbenusul de la un ou, o lingurita de zahar pudra si un strop de sare cu smantana necesara pentru prepararea unui aluat moale. Se lasa la rece pentru o ora, apoi se intind si se tapeteaza o tava cu acesta. Coaceti pe jumatate, dupa care presarati putin pesmet. Amestecati visinele spalate si curatate de samburi cu trei linguri cu miere si intindeti-le pe aluat. Amestecati doua galbenusuri cu putina miere si smantana ramasa, dupa care adaugati faina si albusurile batute spuma. Intindeti-le deasupra fructelor, introduceti-le inapoi in cuptor. La final se lasa prajitura sa se raceasca in tava, si pentru a nu se lipi, se taie cu un cutit umezit.
faina 200 gr.
margarina 100 gr.
doua lingurite cu zahar pudra
trei oua
miere
un kg de visine
smantana
Mod de preparare:
Framantati faina, margarina, galbenusul de la un ou, o lingurita de zahar pudra si un strop de sare cu smantana necesara pentru prepararea unui aluat moale. Se lasa la rece pentru o ora, apoi se intind si se tapeteaza o tava cu acesta. Coaceti pe jumatate, dupa care presarati putin pesmet. Amestecati visinele spalate si curatate de samburi cu trei linguri cu miere si intindeti-le pe aluat. Amestecati doua galbenusuri cu putina miere si smantana ramasa, dupa care adaugati faina si albusurile batute spuma. Intindeti-le deasupra fructelor, introduceti-le inapoi in cuptor. La final se lasa prajitura sa se raceasca in tava, si pentru a nu se lipi, se taie cu un cutit umezit.