INGREDIENTE
2,5 cesti faina alba de grau
1 ceasca de zahar tos
1 lingura praf de copt
1 lingurita sare
1 pachet de unt de masa
2 oua
1 ceasca de lapte dulce
un praf de sare
1 lingurita esenta de vanilie
ciocolata cu lapte si zahar pudra pt ornat
MOD DE PREPARARE
Se amesteca faina cu bicarbonatul, sarea si zaharul si dupa omogenizare se amesteca si cu untul.
Intr-un castron se amesteca oualele, vanilia si laptele, apoi se pun peste ingredientele de mai sus si se omogenizeaza.
Aluatul se pune in forme de briose (se umplu formele doar treisferturi) si se pun in cuptor 20-30 minute pana devin aurii.
Ciocolata cu lapte se topeste, se pune intr-o seringa si cu ajutorul ei se orneaza briosele cu plase si paianjeni mari.
Se pudreaza la sfarsit cu putin zahar pudra pentru un efect de prafuit.
Tips:
Se poate amesteca zaharul pudra cu scortisoara.
2,5 cesti faina alba de grau
1 ceasca de zahar tos
1 lingura praf de copt
1 lingurita sare
1 pachet de unt de masa
2 oua
1 ceasca de lapte dulce
un praf de sare
1 lingurita esenta de vanilie
ciocolata cu lapte si zahar pudra pt ornat
MOD DE PREPARARE
Se amesteca faina cu bicarbonatul, sarea si zaharul si dupa omogenizare se amesteca si cu untul.
Intr-un castron se amesteca oualele, vanilia si laptele, apoi se pun peste ingredientele de mai sus si se omogenizeaza.
Aluatul se pune in forme de briose (se umplu formele doar treisferturi) si se pun in cuptor 20-30 minute pana devin aurii.
Ciocolata cu lapte se topeste, se pune intr-o seringa si cu ajutorul ei se orneaza briosele cu plase si paianjeni mari.
Se pudreaza la sfarsit cu putin zahar pudra pentru un efect de prafuit.
Tips:
Se poate amesteca zaharul pudra cu scortisoara.