4Tuning
Filme
Scurt Metraje
Stiri Online
Anunturi de la forum
Cautare
Sustine-ne
Contact
Regulament
Editare profil
Mesajele proprii
Seriale
Exista Dumnezeu ?

Conectare

Mi-am uitat parola

Exista Dumnezeu ? R0Y0A
Fa-ti cont logheaza-te si posteaza ... Poti raspunde la orice subiect doresti cu contul tau official !
Vrei sa dezbati, ai o problema poti deschide un topic nou !
CONECTEAZA-TE PENTRU A DISPAREA ACEST MESAJ !!!
INREGISTREAZA-TE sau CONECTEAZA-TE
X

Exista Dumnezeu ? 555015_476819839039988_1523718949_n
Exista Dumnezeu ? Befunk11

Admin

Admin
ADMINISTRATOR
Einstein NU a umilit un profesor ateu ce dorea să demonstreze că Dumnezeu a creat răul
Pe internet circulă o poveste foarte captivantă despre ingeniozitatea tânărului elev Einstein care îl pune la punct pe un profesor probabil ateu ce doreşte să demonstreze elevilor că Dumnezeu a creat răul.

Blogurile evanghelice au preluat şi ele povestirea cu puternică uzanţă apologetică (unu, doi, trei). Există şi o variantă Powerpoint asemănătoare care circula prin email înaintea clipului.

Singura problemă cu povestirea este că nu-i adevărată.

Saitul snopes.com, specializat în verificarea scrisorilor virale (de tipul celor în care se cere bani pentru un copil bolnav de cancer, sau te miri ce pretenţii senzaţionale) susţine că nu există motive să credem că celebrul fizician are ceva de a face cu acest incident fictiv. Este o tactică comună a celor care inventează legende urbane să-l coopteze pe Einstein în rolul omului genial. În mod similar, profesorul ateu din acestă povestire este un personaj comun multor legende urbane şi anecdote “spirituale” ale celor credincioşi care există, nu în mod real, ci ca stereotip, pentru a fi doborât de argumentele persuasive ale credincioşilor.

Desigur, articolele snopes.com nu trebuie înghiţite nemestecate, pentru că uneori apar afirmaţii cum ar fi una în care se defineşte credinţa ca o încredere în ceva pentru care nu există demonstraţie.

Legenda cu profesorul ateu are toate elementele unei parabole educative dar inventate. Nu este fixată în istorie, nu avem numele profesorului, nu ştim numele şcolii. Doar săracul Einstein este introdus pentru credibilitate.

Este de înţeles că astfel de povestioare au mare succes la diseminare de către credincioşi. Mirarea mea este cine le creează, ştiind că sunt falsuri.

Iar creştinilor care îmi spun că nu contează de e Einstein ori nu, ci e important mesajul spiritual, eu le răspund: dacă eşti neglijent cu lucrurile acestei lumi (veridicitatea personajului din clip), cum te aştepţi să te ia în serios cineva când vorbeşti despre lucrurile de sus?

Juvenille

Juvenille
Membru fidel
Membru fidel
Wau, m-a lasat cu gura deschisa acest copil, este un geniu :|
L-a terminat pe profesor :|

Intadevar exista Dumnezeu, fara el nu am exista !

Aron

Aron
MODERATOR
Adevar spune acest copil !
Oare este un copil ?... sau este tot un trimis de-al Lui ?
Cred ca o sa deschid si un subiect pe tema aceasta !

Admin

Admin
ADMINISTRATOR
Interesante pareri :-?
Imi place si topicul tau deschis cred ca o sa il comentez si eu cand o sa am ideei !

Continut sponsorizat

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

http://www.hitwebcounter.com/htmltutorial.php
WebPage Visits 11.13.2017