4Tuning
Filme
Scurt Metraje
Stiri Online
Anunturi de la forum
Cautare
Sustine-ne
Contact
Regulament
Editare profil
Mesajele proprii
Seriale
Baclava cu nuci

Conectare

Mi-am uitat parola


Baclava cu nuci R0Y0A
Fa-ti cont logheaza-te si posteaza ... Poti raspunde la orice subiect doresti cu contul tau official !
Vrei sa dezbati, ai o problema poti deschide un topic nou !
CONECTEAZA-TE PENTRU A DISPAREA ACEST MESAJ !!!
INREGISTREAZA-TE sau CONECTEAZA-TE
X


Baclava cu nuci 555015_476819839039988_1523718949_n
Baclava cu nuci Befunk11



BloodHunter


Membru nou
Membru nou
Ingrediente:
esenta rom
200 ml
apa plata
200 ml
scortisoara
2 lingurite
cocos
10 lingurite
zahar
250 g




Preparare:
Se macina nucile in masina de tocat;

Se impart foile in trei parti. Pentru o baclava bine legata, este preferabil ca cea de-a doua parte de foi sa fie mai mica, ea fiind cea care intra la mijloc;

Se amesteca nucile cu scortisoara;

Amestecul de nuci si scortisoara se imparte in doua farfurii diferite;

Se ia prima treime de foi si se aseaza in tava ungand fiecare foaie dupa ce a fost pusa in tava si punand peste ea urmatoarea foaie;

Se pune o jumatate din amestecul de nuci si scortisoara peste foi;

Se ia acum a doua treime de foi si se aseaza peste nuci, repetand procedeul anterior. Se pune foaie de foaie, adaugand peste margarina;

Peste a doua transa de foi se adauga a doua jumatate de nuci si apoi se pune cea de-a treia treime de foi unse in acelasi mod ca si celelalte;

Se pune tava cu foi timp de 40 minute la frigider;

Cat timp tava sta la frigider, se incalzeste bine cuptorul;

Se scoate tava de la frigider dupa terminarea celor 40 minute si se imparte prajitura prin taieturi orizontale si verticale in portii patrate egale;

Dupa portionare, se pune tava la cuptor si se tine pentru 30 minute;

Se verifica daca s-a rumenit si se scoate dupa ce s-a rumenit;

In acest timp, se fierb la foc mic apa si zaharul;

Dupa ce au dat in clocot apa si zaharul se micsoreaza focul, se adauga mierea si se lasa sa dea din nou in clocot;

Se stinge apoi focul si se adauga esenta de rom;

Atunci cand baclava este gata se scoate de la cuptor si se toarna siropul preparat din miere, zahar si apa peste ea, in mod uniform;

Se pastreaza putin sirop pentru atunci cand se serveste;

Se lasa sa se raceasca si cand a ajuns la temperatura camerei se pune la frigider;

Se serveste rece, punand peste fiecare bucata de baclava putin sirop;

Este preferabil ca peste fiecare portie de baclava sa se toarne putin praf de cocos.

Admin

Admin
ADMINISTRATOR
Am mancat cand eram mai mic...
Ahh ce buna e :X

Subiecte similare

-

» Tort cu nuci

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

http://www.hitwebcounter.com/htmltutorial.php
WebPage Visits 11.13.2017