Ingrediente:
Mod de preparare:
Se separă ouăle.
Se bat albușurile spumă.
Se bat separat gălbenușurile cu zahărul, adăugându-se esență de rom până se fac cremă. Se face separat cafeaua (espresso).
Se răcește cafeaua.
Se încorporează crema de gălbenușuri cu brânză mascarpone și apoi și albușurile de ou bătute spumă. Este recomandat să se folosească o paleta pentru încorporat amestecurile la final.
Se face amestecul lichid din cafea și coniac (cine are, va pune și vin de Marsala).
Se pune într-o tavă cu pereți mai înalți, se pune un strat de pișcoturi date prin cafea (înmuiate pe ambele părți), apoi un strat de cremă, apoi iar un strat de pișcoturi înmuiate în cafea, apoi ultimul de cremă. Se pudrează la final cu o sită cu cacao neagră și cu fulgii de ciocolată (ciocolată neagră rasă).
Se dă la rece pentru minim 5 ore.
Este absolut un deliciu!
TIPS:
Eeeei, acum cine îmi face si mie un tiramisuuu? [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
- pișcoturi: 24 bucăți;
- mascarpone: 500 gr;
- ouă: 5;
- cacao neagră;
- cafea;
- coniac;
- zahăr: 7 linguri;
- fulgi de ciocolată rasă: 3 linguri.
Mod de preparare:
Se separă ouăle.
Se bat albușurile spumă.
Se bat separat gălbenușurile cu zahărul, adăugându-se esență de rom până se fac cremă. Se face separat cafeaua (espresso).
Se răcește cafeaua.
Se încorporează crema de gălbenușuri cu brânză mascarpone și apoi și albușurile de ou bătute spumă. Este recomandat să se folosească o paleta pentru încorporat amestecurile la final.
Se face amestecul lichid din cafea și coniac (cine are, va pune și vin de Marsala).
Se pune într-o tavă cu pereți mai înalți, se pune un strat de pișcoturi date prin cafea (înmuiate pe ambele părți), apoi un strat de cremă, apoi iar un strat de pișcoturi înmuiate în cafea, apoi ultimul de cremă. Se pudrează la final cu o sită cu cacao neagră și cu fulgii de ciocolată (ciocolată neagră rasă).
Se dă la rece pentru minim 5 ore.
Este absolut un deliciu!
TIPS:
- La final încorporați amestecurile (albușul de ou bătut, gălbenușurile și cremă de mascarpone) cu o paletă, nu cu mixerul pentru că se fluidizează prea tare crema finală.
- Nu folosiţi altceva decât brânză mascarpone!
Eeeei, acum cine îmi face si mie un tiramisuuu? [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]